St John’s Wood House

Additional Storey in a Conservation Area
St John's Wood, London
Completed 2012

We were able to negotiate planning consent for adding a storey to this period property in the St. John’s Wood Conservation Area.

By setting the roof extension back from the front elevation we were able to produce drawings to reassure the planners that the new construction wouldn’t be visible from the street.

The extension provides a 50 sqm master bedroom suite with bathroom and roof terrace, all accessed via a bespoke steel and timber staircase. The house has also been fully refurbished with a new kitchen, new bathrooms and full services installation.


” I starting working with Fred a few years ago on an ambitious project remodelling and extending what was to become my new home.

From the get-go I knew I had found the right guy. As project manager he guided me effortlessly through all the avoidable pitfalls most commonly encountered. We (or rather he) got planning approval in record time on the first attempt and he delivered the project bang on time and on budget.

From an architectural perspective his creative ideas and attention to detail never faltered right to the end and his ability to organise both myself, the client and the contractor helped achieve amazing results virtually pain free! The fact that we ended the project as friends is a testament to Fred’s professionalism along the way.”

Darren Lewis, Client.