Southall School

Suspended Classroom Structure, West London

Status Complete

Completion July 2009

Contract Value £150,000

Area 60 sqm

  • Image
  • Press

This widely-published bespoke timber structure designed for DSP contains two IT classrooms and hangs in the central atrium of a sixth form building in Southall.

Wide-angle door viewers give 360 degree views of the atrium and external louvres help the structure act as an acoustic baffle for the space.

The design was developed using a 1:20 laser-cut physical model as well as a digital 3-D model, which was later used for fabrication of the structure.

  • Image 1 of 11
  • 'Material Matters - Wood' published by The Manser Practice
    'Material Matters - Wood' published by The Manser Practice
    'School Building Magazine' April 2010
    'School Building Magazine' April 2010
    Press 1 of 4